Express kompassreparation för hela Skandinavien

I samarbete med Autonautic Instrumental kan vi utföra reparationer på de flesta kända kompass märken. Autonautic är det enda företaget i världen som är ISO:9001:2000 certifierade för att utföra reparationer på marina kompass. De har 30 års erfarenhet av tillverkning och reparationer av kompass. Flera tusen kompassreparationer under årens lopp har givit dem all nödvändig kunskap för att göra ett förstklassigt arbete.

Vi ordnar transport av ert kompass, ger er ett kostnadsförslag och ordnar säker transport till en av er angiven adress. Tillsammans med ert kompass får ni också en certifiering att kompassen uppfyller rådande internationella specifikationer.

Vilka kompass lönar det sig då att reparera. Främst gäller det naturligtvis lite större fartygskompass som är dyra i inköp. Det lönar sig också i regel att reparera lite dyrare fritidsbåtskompass som C.Plath, Danforth Constellation, Sestrel eller Ritchie. Har ni ett billigare Plastimo, Suunto eller Silva lönar det sig nog att köpa en ny. Räkna grovt med att det kostar minst 4000 kronor inklusive transport att få den reparerad. Kompassen blir då som ny men kostar det mindre att köpa den ny är det naturligtvis ingen bra ide.

Hur går det då till när vi kommit överens om att reparera ert kompass:

  • Vi hämtar upp ert kompass på en av er bestämd plats med hjälp av en transportfirma.
  • Vi underättar er när vi mottagit kompasset och undersökt det. Ni får då också ett kostnadsförslag.
  • Vi reparera ert kompass och har det färdigt vid överenskommen tid.
  • Den färdiga kompassen levereras till er adress väl emballerad.
  • Tillsammans med kompasset skickar vi med ett certifikat som bekräftar att det fungerar enligt gällande krav och internationella specifikationer.

Om ni mot förmodan inte skulle acceptera vårt kostnadsförslag skickar vi tillbaka ert kompass utan reparation. Det enda ni betalar då är en fraktkostnad på 500 kronor.

Nedan finns en lista med artiklar med den sista först
Reparation av antik Bamberg kompass
2013 fick vi förtroendet att renovera en riktig klenod, ett stycke industrihistoria, ja ett närmast musealt föremål. En kompass från det anrika tyska familjeföretaget ”Bamberg”. Troligen är den tillverkad under 1800-talets senare del.
Reparation av C. Plath Venus kompass
Reparation av C. Plath Venus kompass med spräckt membran.
Reparation av Sestrel kompass
Reparation av Sestrel kompass med dåligt membran och läckande packningar.
Reparation av C. Plath 2060 Jupiter kompass
Reparation av en C. Plath 2060 Jupiter kompass tillhörande lastfartyget Christa från Åland. Kompassen var sliten och hakade upp sig på vissa kurser. Behövde därför en komplett översyn.
Reparation av NOR-250 kompass
Exempel på kompassreparation av ett NOR-250 kompass från ett fartyg i Stavanger, Norge. Kompassen var när vi tog emot den i mycket dåligt skick och en omfattande renovering var nödvändig. Efter renoveringen som nytt.
Reparation av Danforth Constellation
Reparation av Danforth Constellation som hade en spräckt kompass kupol.
Visar 1 till 6 (av 6 artiklar) Resultatsidor:  1