• Piedestal kompass

  Piedestal kompass

  Piedestalkompass är avsedda att monteras på en piedestal, t.ex. i en segelbåt. Alternativt kan de monteras uppepå instrumentbrädan i en motorbåt.

  Finns även med inbyggda kompensatorer för montering i stålbåtar.

 • Mindre fartygskompass klass B

  Mindre fartygskompass klass B

  Autonautic tillverkar ett antal kompass mera avsedda för yrkesmässig användning i mindre och medelstora fartyg. Många av dessa har en klassisk design som idag är väldigt svår att få tag på från andra tillverkare.

  Samtliga är SOLAS godkända och rattmärkta för yrkesmässig trafik. Som alla våra kompass säljs dom med 5 års garanti.

  Kompassen till vänster är avsedd för stålbåtar.

 • Lite större fartygskompass klass A

  Lite större fartygskompass klass A

  Alla fartyg större än 20 meter ska ha en Klass A magnetkompass installerad enligt Transportstyrelsens föreskrifter. Den skall vara rattmärkt och kompasscertifikat ska finnas ombord om den är installerad efter den 1 juli 1999.

  Vi har marknadens mest prisvärda Klass A kompass av mycket god kvalitet. För alla dessa kompass gäller 5 års garanti.

 • NMEA kompass sensor TMC (Transmitting Magnetic Compass)

  NMEA kompass sensor TMC (Transmitting Magnetic Compass)

  C20-00132 används för att konvertera en magnetisk kompass till att ge en NMEA0183 utsignal. Den installeras enkelt på en ovansidan av en magnetisk kompass med flat yta.

  Kompass sensorn ger HDT och HDM som utsignal med 10Hz. Passar t.ex. till våra kompass C20 och CHH-0096. Utsignalen kan skickas till annan utrustning som kräver kursinformation som autopilot, AIS eller radar.

 • Bäringsinstrument Pejlskiva (Pelorus)

  Bäringsinstrument Pejlskiva (Pelorus)

  De grundläggande principerna för en pejlskiva (pelorus) är hundratals år gammal men det finns ytterst få tillverkare i dessa dagar. Vi levererar Pelorus till många storlekar av fartyg från små privata yachter till Superyachts och kommersiella fartyg. Dessa två enskilda modeller säljs över hela världen och borde egentligen vara en del av standard utrustningen på en båt. Det är robusta till utförandet och enkla att handha. Så om ni behöver justera era kompass eller ta en bäring har vi vad ni behöver.

  Det här är alltså inget kompass utan bara en skiva som man kan vrida hur man vill. Används tillsammans med ett magnetkompass eller kursreferens för att ta bäringar.

 • Cassen & Plath kompass

  Cassen & Plath kompass

  Kompasser främst avsedda för yrkestrafik. Tillverkas i Tyskland och anses som en av de främsta kompass tillverkarna.

  Vi lagerför nu ett antal av de vanligaste typerna för omgående leverans.

 • Klass A kompass från Autonautic

  Klass A kompass från Autonautic

  Vi har alltid några stycken 5" klass A kompass hemma för omgående leverans. Är självklart Solas godkända för fartyg i yrkesmässig trafik. Finns för stålbåtar som på bilden till höger eller som bygelkompass. Finns också med periskop.

 • Kompassreparationer

  Kompassreparationer

  Vi ombesörjer reparationer av såväl fritidsbåtskompass som kompass för större fartyg. Tillsammans med reparationen kan vi också ordna certifiering av kompassen så att den uppfyller rådande internationella specifikationer om ni behöver det.

  Vilka kompass lönar det sig då att reparera. Främst gäller det naturligtvis lite större fartygskompass som är dyra i inköp. Det lönar sig också i regel att reparera lite dyrare fritidsbåtskompass som C.Plath, Danforth Constellation, Sestrel eller Ritchie. Har ni ett billigare Plastimo, Suunto eller Silva är det nog bättre att köpa en ny. Räkna grovt med att det kostar cirka 2000 kronor för ett mindre fritidsbåtskompass och cirka 2000 - 4000 för en större fartygskompass.